HUNGEXPO emlékplakett

Méretek Átmérő 70 mm, vastagság: 3,1 mm
Anyaga Alumínium
Alkotója Ismeretlen
Kibocsátás éve 1982
Előlap A közepén széles sávval kettéosztott mezőben felirat két sorban: HUNGEXPO/Budapest. A HUNGEXPO felirat az ismert design-al írva.
Hátlap Perem nélküli mezőben körfelirat felül: BUDAPESTI TAVASZI NEMZETKÖZI VÁSÁR. Alul: 1982. V. 19-24. A feliraton belül bal oldalon a HUNGEXPO Vállalat emblémája, bal oldalon alul a nemzetközi várás emblémája.
Publikáció

Publikálatlan

A Kőbányai Vásárváros 1968-ban nyitotta meg kapuit. Addig a budapesti nemzetközi vásárokat és kiállításokat a Városligetben rendezték. Az újonnan épített és azóta folyamatosan bővített vásárközpontban évtizedeken át a tavaszi és az őszi vásár (közismert nevükön: BNV) volt a legfontosabb rendezvény. De tartottak és tartanak itt világkiállításokat, szakmai vásárokat, konferenciákat, sőt egy szálloda felépítésével a résztvevők elszállását is biztosítani tudják. A legendás BNV-k sok százezer embert vonzottak, főleg a tavaszi úgynevezett "fogyasztási javak vására", ahol a külföldi áruktól sokáig elzárt hazai közönség közelről láthatott francia, német, olasz (azaz "nyugati") árukat - de itt mutatták be először a keleti autógyártás legújabb termékeit is, mint például a VAZ 2101-est (azaz a"Zsigulit") vagy a legendás NDK-s turmixgépet...

A BNV-k és maga a kőbányai vásárváros az abban az időben élők - és az újdonságok iránt érdeklődők - számára ma is szép emléket jelentenek.

Ha valami részletesebben érdekel, esetleg segítségre van szükséged: