Alumínium konferencia emlékérem

Méretek Átmérő 60 mm, vastagsága 3,2 mm
Anyaga Könnyűfém ötvözet
Alkotója Kovács Dezső
Kibocsátás éve 1972
Előlap Körfelirat: ORSZÁGOS MAGYAR BÁNYÁSZATI ÉS KOHÁSZATI EGYESÜLET. A feliratot alul az OMBKE 1962-től használatos jelvénye szakítja meg, felette az alkotó neve: KOVÁCS. A feliraton belül De Ville és Geleji Sándor szembenéző arcképe.
Hátlap Körfelirat: MAGYAR ALUMINIUMIPARI TRÖSZT - SZÉKESFEHÉRVÁRI KÖNNYŰFÉMMŰ. Belül ötszögben bányász és kohász jelvény, körülötte felirat: ALUMINIUM KONFERENCIA 19-72 SZÉKESFEHÉRVÁR.
Publikáció

Roznai: 250. sz.

NME 74. oldal

Geleji Sándor a képlékenyalakítás nemzetközi hírű szakembere volt, előbb Sopronban, majd a Miskolci Nehézipari Egyetemen tanított. Számos könyve jelent meg, volt olyan, melyet Japánban is kiadtak.

Az első hazai alumínium konferenciát az OMBKE és a Magyar Alumínium Tröszt rendezte Székesfehérváron. Ennek emlékére készült az érem, melynek próbaváltozata lentebb látható. Az ilyen, a két éremoldalt külön-külön bemutató darabok többnyire kiállítás céljából készültek, vagy azért, hogy a végleges kibocsátás előtt a megrendelő még egyszer megvizsgálhassa a művet. A mintadarabok anyaga bronz, hátoldalukon műanyag betűszalaggal a megrendelő és az alkotó neve.

Ha valami részletesebben érdekel, esetleg segítségre van szükséged: